levamedpcos.blogg.se

Nu även som gravidblogg!

Spiral-fri!

Publicerad 2014-09-24 19:07:32 i Allmänt,

Wow! Mitt snabbaste besök på en vårdmottagning ever!
Från det att jag ropades upp tills jag var påklädd och klar (japp, ytterkläderna också) tog det fyra (!) minuter hos barnmorskan idag.

Och då hann vi först gå till ett rum för att starta upp en ny journal eftersom jag är nyinflyttad, och sen gå till ett annat rum där spiralen plockades ut. Supertrevlig och proffsig BM som hade koll på läget. Först satte hon en sån där metallgrej som öppnar upp hela härligheten på plats, sen tog hon tag i spiralens trådar, bad mig ta ett djupt andetag, och när jag andades ut drog hon ur spiralen. Känns lite molande bara i just den sekunden. "Jisses!" utbrast jag efteråt som första reaktion på hur snabbt det där var avklarat. Lillhjärtat var med på besöket, och han hann inte ens uppfatta vart vi var tror jag, han såg mest förvirrad ut.

Och det känns faktiskt annorlunda i magen nu. Klämmer jag på den är det inte ömt, och det sticker eller spänner inget. Så, även om den verkar ha suttit bra eftersom trådarna var på rätt ställe och den kom ut smidigt, tror jag ändå inte att den passat mig. Häromdagen kom jag att tänka på att min mammas spiral specialbeställdes från USA efter att hon fött sitt andra barn, pga av att hennes livmoder var för liten för en standardspiral. Dock, i väntan på den där lilla spiralen blev hon gravid med mitt yngsta syskon, hehe.

Så det kan ju vara nåt för mig att ta upp om det blir aktuellt med en ny spiral framöver, att jag kanske behöver en lite mindre helt enkelt.

Nu njuter jag av att ha få ha min livmoder ifred ett tag innan Lillhjärtats syskon förhoppningsvis flyttar in så småningom. Och så peppar jag inför att bli faster imorgon, jippi!

Trevlig kväll!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela