levamedpcos.blogg.se

Nu även som gravidblogg!

Rutinbesök 1

Publicerad 2015-04-30 18:51:48 i Allmänt,

Äntligen första besöket hos BM idag sedan vecka 14, det var skojigt!
Samma gamla goda blodtryck som vanligt och dotterns hjärtljud galopperade på jämnt och fint. Lägre hjärtljud än Lillhärtat, så mina barn slår hål på den könsmyten i alla fall! Flickors hjärtljud sägs ju vara snabbare än pojkars.

Precis som jag anade är magen större än förra gången sett till samma vecka, vecka 25+4 idag och SF-mått på 27, vilket innebär att jag ligger mitt på den övre linjen. Motsvarande vecka 29 med Lillhjärtat, så jag ligger alltså tre veckor före i storlek nu.
Så dottern lär bli större än Lillhjärtat, eller iaf minst lika stor. Flickor blir ju oftast mindre än pojkar, men å andra sidan blir oftast andra barnet större än första.

Har redan hört mig för om saken, men frågade ändå BM hur vårt närmaste sjukhus ställer sig till vaginala sätesförlossningar. Jag ska ju föda på ett annat sjukhus nu än förra gången, eftersom vi flyttat 30 mil. Till min stooora glädje är de enbart positivt inställda och föredrar vaginala förlossningar framför kejsarnsitt på sjukhuset, om bäckenmått och TUL är godkända. För mig som redan genomgått detta en gång är det förmodligen bara TUL som behövs i så fall, trodde BM.

Det är helt klart det största orosmomentet nu, att dottern lägger sig i säte när det är dags och är biffigare än Lillhjärtat. I så fall behöver komma senast i vecka 36+ om det ska ske genom snippan. Vilket jag verkligen vill, jag vill ju inte göra ett planerat snitt.

BM kollade inte dotterns läge idag utan det blir på nästa koll den 28/5. Jag frågade hur sannolikt det är med två sätesbjudningar i rad och hon svarade att det beror på. Kan vara så att min livmoder är lite hjärtformad och smalnar av nedtill (vilket de även sa var en tänkbar anledning på vändningsförsöket med Lillhjärtat) och då ligger bebisen liksom bättre i säte. Så det blir en thriller in i det sista det här!

Resterande rutinbesök är inbokade, det sista i vecka 38+. "Återstår att se om vi träffas då" sa BM. Hoppas verkligen att vi inte behöver boka in fler besök efter det, hehe. De tre sista tillfällena blir med två veckors intervall, vilket känns toppen.
 
Om en vecka ska jag ta nya prover gällande Hb och TSH, det hann jag inte göra idag pga jobb. Har ju inte höjt mitt Levaxin än, och äter inte en enda järntablett hittills - förra gången åt jag två om dagen från vecka 12. Men jag börjar ju känna mig riktigt trött, skulle kunna sova jämt, så det kanske är läge att antingen höja Levaxinet eller börja med järntabletterna nu.
 
Nu ska jag ha en lugn kväll och vila gott.
 
Jag önskar er alla en trevlig Valborg och Första Maj!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela